Правове регулювання міжнародної діяльності федерації сучасного п’ятиборства України

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

Автори

Дрюков, О. В.
Панін, І. М.
Дрюков, В. О.
Driukov, O.
Panin, I.
Driukov, V.

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Показано, що Федерація сучасного п’ятиборства України (ФСПУ), будучи членом Міжнародного союзу сучасного п’ятиборства (UIPM), бере активну участь у міжнародній діяльності. Ця діяльність включає в себе: участь збірних команд України з сучасного п’ятиборства у міжнародних змаганнях – Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи; представників ФСПУ – в діяльності Міжнародного союзу сучасного п’ятиборства(UIPM), їх участь у виборах до керівних органів, комітетів та комісій UIPM; організації та проведення міжнародних змагань, на території України; українських турів світових проектів розвитку UIPM тощо. Цей напрям роботи регулюється як національними, так і міжнародними джерелами спортивного законодавства. З’ясовано, що до джерел спортивного законодавства UIPM належать Статут та інші документи, що регламентують діяльність міжнародної федерації. Встановлено, що співробітництво ФСПУ з UIPM сприяє вдосконаленню і внесенню коректив як у міжнародні, так і у внутрішні нормативно-правові документи, вирішуючи певною мірою проблеми розвитку сучасного п’ятиборства у світі та в Україні.

Опис

Дрюков, О. В. Правове регулювання міжнародної діяльності федерації сучасного п’ятиборства України / О. В. Дрюков, І. М. Панін, В. О. Дрюков // Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт) : наук. часоп. НПУ. Сер. 15. – Київ : Вид-во НПУ ім. М. П. Драгоманова, 2019. – Вип. 6 (114). – С. 37–42.

Ключові слова

міжнародна діяльність, нормативно-правові документи, сучасне п’ятиборство, international activity, normative legal documents, modern pentathlon

Бібліографічний опис