Управління персоналом в умовах цифрової економіки

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2022

Автори

Канцур, І. Г.
Кононова, О. Є.
Хмарська, І. А.
Kantsur, І.
Kononova, О.
Khmarska, I.

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Стаття розкриває особливості управління персоналом в умовах цифрової економіки. Мета дослідження розглянути процеси автоматизації, що відбуваються на практиці вітчизняних підприємств у сфері управління персоналом. Під час дослідження проаналізовано тенденції впливу цифровізації на економічні процеси, а також готовність вітчизняного ринку праці до зростання економічної активності держави. У дослідженні показано основні напрями цифровізації управління персоналом, до яких віднесено: добір кадрів, адміністрування персоналу, нарахування заробітної плати та матеріальних винагород, розвиток персоналу, комунікативні процеси, робота з позаштатними працівниками, формування соціально-орієнтованих проєктів. Встановлено, що удосконалення управління персоналу в умовах цифровізації економіки є відповідальністю не тільки бізнесу, але і держави, оскільки вона створює передумови формування кваліфікованого ринку праці. Зазначено, що управління персоналом стає об'єктно-орієнтованим, а організаційна структура стає наскрізною, що дозволяє навіть спеціалістам найнижчої ланки виробництва безпосередньо бачити кінцевий продукт, працювати над його створенням та відчувати свою значимість у процесі.

Опис

Хмарська , І. А. Управління персоналом в умовах цифрової економіки = Human resources management under the conditions of the digital economy / І. А. Хмарська // Економіка та держава. – 2022. – № 2. – С. 103–108.

Ключові слова

цифрова економіка, HR, управління персоналом, кадрова політика, автоматизація, digital economy, HR, personnel management, personnel policy, automation

Бібліографічний опис

Зібрання