Навчально-методичні матеріали (СЕЕС)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 16 з 16
  • Документ
    Розрахунок релейного захисту лінії електропостачання
    (2020) Кімстач Олег Юрійович; Новогрецький Сергій Миколайович
    Розглянуто розрахунок максимально-струмового захисту кабельної лінії електропостачання. Призначено для виконання практичних робіт з дисципліни "Основи релейного захисту" здобувачами вищої освіти за спеціальністю 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка".
  • Документ
    Електричні машини змінного струму
    (2020) Авдєєва Олена Андріївна; Александровський Станіслав Юрійович; Бандура Сергій Іванович; Новогрецький Сергій Миколайович; Костюченко Віталій Іванович
    Досліджуються режими роботи синхронних генераторів, асинхронних та синхронних двигунів. Наведені основні аналітичні співвідношення та надані методичні вказівки щодо побудови характеристик і визначення параметрів електричних машин змінного струму, які пояснюють та характеризують їх основні властивості. Призначено для студентів Навчально-наукового інституту автоматики та електротехніки НУК при вивченні дисципліни "Електричні машини".
  • Документ
    Підготовка випускної роботи
    (2018) Жук Дмитро Олександрович; Кімстач Олег Юрійович; Чекунов Володимир Костянтинович; Подимака Валерій Іванович; Криворучко Дмитро Вікторович
    Наведені основні положення організації процесу підготовки випускної роботи для освітніх ступенів бакалавра та магістра. Розглянуті вимоги до оформлення випускних робіт бакалаврів і магістрів. Призначено для студентів вищих навчальних закладів, які здобувають ступінь вищої освіти "бакалавр" або "магістр".
  • Документ
    Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з основ електроенергетики та електропостачання
    (2018) Александровський Станіслав Юрійович; Бандура Сергій Іванович; Кімстач Олег Юрійович; Новогрецький Сергій Миколайович; Подимака Валерій Іванович
    Розглянуті особливості паралельної роботи синхронних генераторів і трансформаторів, роботи лінії електропостачання, організації захисту синхронних генераторів та забезпечення стійкості роботи генераторних агрегатів. Наведені основні теоретичні відомості та аналітичні співвідношення, необхідні для пояснення електромагнітних та електромеханічних особливостей і обробки результатів випробувань. Призначено для студентів Навчально-наукового інституту автоматики та електротехніки НУК.
  • Документ
    Електричні машини постйіного струму і трансформатори
    (2019) Александровський Станіслав Юрійович; Бандура Сергій Іванович; Новогрецький Сергій Миколайович; Подимака Валерій Іванович; Ставинський Ростислав Андрійович
    Досліджуються генератори та двигуни постійного струму і трифазні трансформатори. Наведені основні аналітичні співвідношення та надані методичні вказівки щодо побудови характеристик, які пояснюють властивості електричних машин в основних режимах роботи. Призначено для студентів Навчально-наукового інституту автоматики та електротехніки НУК при вивченні дисципліни "Електричні машини".
  • Документ
    Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу «Основи метрології та електричні вимірювання»
    (2024) Авдєєва Олена Андріївна; Александровський Станіслав Юрійович; Бандура Сергій Іванович; Костюченко Віталій Іванович; Новогрецький Сергій Миколайович
    Наведено вказівки до виконання лабораторних робіт, а саме: короткі теоретичні відомості, програми лабораторних досліджень, розрахункові формули, принципові схеми лабораторних установок та їх описи, методика обробки експериментальних даних, рекомендована література та контрольні питання для самоконтролю. Рекомендовано для вивчення та набуття практичних навичок використання технічних засобів вимірювання, методів та оцінки точності вимірювання різних параметрів електричних ланцюгів. Призначено для студентів Навчально-наукового інституту автоматики та електротехніки НУК імені адмірала Макарова.
  • Документ
    Навчальний посібник з курсу "Основи метрології та електричні вимірювання"
    (2021) Александровський Станіслав Юрійович; Бандура Сергій Іванович; Кімстач Олег Юрійович; Костюченко Віталій Іванович; Новогрецький Сергій Миколайович
    Наведені короткі теоретичні відомості стосовно методів та засобів вимірювань електричних величин. Зокрема розглянуті питання розрахунку похибок вимірювань, конструктивних особливостей приладів вимірювань, а також засоби вимірювання частоти та фази електричних сигналів, потужності та енергії, опорів резисторів, параметрів конденсаторів і котушок індуктивності, параметрів магнітного поля, а також магнітних властивостей феромагнітних матеріалів. Призначено для студентів Навчально-наукового інституту автоматики та електротехніки НУК.
  • Документ
    Основи метрології та електромагнітних вимірювань
    (2023) Пальчиков Олег Олегович
    У навчальному посібнику викладено основні метрологічні поняття, основи теорії похибок і обробки результатів вимірювань. Розглянуто засоби й методи вимірювань електричних і магнітних величин. Подано методику розрахунку аналогових електромеханічних вимірювальних приладів. Вміщено задачі і вправи для закріплення вивченого матеріалу та приклади їх розв’язку. Призначено для студентів галузі знань 14 «Електрична інженерія» спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та галузі знань 27 «Транспорт» спеціальності 271 «Річковий та морський транспорт» (освітньої програми «Експлуатація суднового електрообладнання і засобів автоматики»).
  • Документ
    Проектування гребних електричних установок змінного струму
    (2012) Чекунов, В. К.
    Розглянуто питання розрахунку потужності головних електричних машин гребних електричних установок (ГЕУ), побудування механічних характеристик гвинта та гребного двигуна. Досліджено роботу ГЕУ в статичних і динамічних режимах, що дозволяє студенту ознайомитися з принципами керування, розрахунку та налагодження ГЕУ змінного струму.
  • Документ
    Електричні машини постійного струму і трансформатори
    (2018) Александровський, С. Ю.; Бандура, С. І.; Новогрецький, С. М.; Подимака, В. І.; Ставинський, Р. А.
    Досліджуються генератори та двигуни постійного струму і трифазні трансформатори. Наведені основні аналітичні співвідношення та надані методичні вказівки щодо побудови характеристик, які пояснюють властивості електричних машин в основних режимах роботи. Призначено для студентів НУК при вивченні дисципліни "Електричні машини".
  • Документ
    Методичні вказівки до лабораторних робіт з електричними машинами. Ч. 3. Спеціальні електричні машини
    (2003) Кімстач, Олег Юрійович; Ставинський, Андрій Андрійович; Чекунов, Володимир Костянтинович
    Досліджуються окремі типи електричних машин систем автоматики та спеціального призначення.
  • Документ
    Методичні вказівки до лабораторних робіт з електричними машинами. Ч. 1. Електричні машини постійного струму і трансформатори
    (2003) Кімстач, Олег Юрійович; Коновалов, Олександр Павлович; Ставинський, Андрій Андрійович
    Досліджуються генератори та двигуни постійного струму і трифазні трансформатори. Наведені основні аналітичні співвідношення, які пояснюють електромагнітні процеси машин, що випробовуються.
  • Документ
    Методичні вказівки до лабораторних робіт з електричними машинами. Ч. 2. Електричні машини змінного струму
    (2003) Кімстач, Олег Юрійович; Ставинський, Андрій Андрійович; Чекунов, Володимир Костянтинович
    Здійснюється дослідження електричних машин змінного струму. Наведені основні аналітичні співвідношення та графіки, які допомагають вивчити електромагнітні процеси, що стосуються випробуваних машин. Подані методичні вказівки щодо виконання лабораторних робіт з курсу "Електричні машини".
  • Документ
    Методичні вказівки до практичних занять з курсу "Електричні машини". Ч. 2. Машини змінного струму
    (2007) Ставинський, Ростислав Андрійович
    Подано стислі теоретичні відомості; приклади розв'язання типових задач, які роз'яснюють ті або інші електричих машин і трансформаторів; завдання для контрольної роботи; питання до іспиту.
  • Документ
    Методичні вказівки до практичних робіт з курсу "Електричні машини". Ч. 1. Електричні машини постійного струму і трансформатори
    (2007) Ставинський, Ростислав Андрійович
    Методичні вказівки відповідають навчальній програмі курсу "Електричні машини" та наступним розділам: "Машини постійного струму", "Трансформатори", "Асинхронні машини", "Синхронні машини". Кожен розділ вказівок містить стислі теоретичні відомості; приклади розв'язання типових задач, які роз'яснюють ті або інші властивості електричних машин і трансформаторів; завдання для самостійної та кон трольної роботи. Призначені для студентів бакалаврату "Електромеханіка" ІАЕ НУК денної та заочної форм навчання.
  • Документ
    Проектування автоматичного регулятора збудження суднового синхронного генератора
    (2007) Подимака, Валерій Іванович; Новогрецький, Сергій Миколайович
    Викладено короткі теоретичні відомості з питань проектування автоматичних регуляторів збудження суднових синхронних генераторів. Дано методику розрахунку системи автоматичного регулювання збудження синхронних машин на основі прямого фазового компаундування з трьохобмотковим трансформатором. Розглянуті методики аналізу статичної стійкості роботи синхронного генератора як на потужну мережу, так і на навантаження з урахуванням дії автоматичного регулятора збудження. Призначено для студентів інституту автоматики і електротехніки НУК.