Особливості грошово-кредитної політики Національного банку України в умовах воєнного стану

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

У магістерській роботі досліджені особливості грошово-кредитної політики Національного банку України (НБУ) в умовах воєнного стану. З урахуванням сучасних геополітичних подій, таких, як війна на сході України, дослідник ставить за мету визначити ефективність та адекватність заходів НБУ у забезпеченні стабільності економіки. У розділі один проаналізована економічна сутність та цілі грошово-кредитної політики, розглянута типологія режимів монетарної політики та досліджені інструменти грошово-кредитної політики. Висновки до розділу дозволяють сформулювати загальні висновки щодо теоретичних основ грошово-кредитної політики. Розділ 2 сфокусувався на особливостях грошово-кредитної політики НБУ в умовах воєнного стану. Досліджено макроекономічну ситуацію в Україні, а також проведено оцінку ефективності інструментів монетарної політики НБУ в умовах конфлікту. Останній розділ присвячений питанням підвищення ефективності грошово-кредитної політики в умовах військового конфлікту. Розглянуто військові ризики та питання внутрішньої монетарної політики в Україні, а також аналізує досвід Ізраїлю щодо застосування інструментів грошово-кредитної політики в умовах військових дій. Розділ завершується напрямками удосконалення грошово-кредитної політики України. Ця магістерська робота спрямована на вивчення та оцінку впливу воєнного стану на грошово-кредитну політику України та розробку рекомендацій для підвищення її ефективності в умовах конфлікту.

Опис

Рибалко, В. С. Особливості грошово-кредитної політики Національного банку України в умовах воєнного стану : магістерська робота ; спец. 072 "Фінанси, банківська справа та страхування" / В. С. Рибалко ; наук. кер. А. І. Зінченко. – Миколаїв : НУК, 2023. – 83 с.

Ключові слова

грошово-кредитна політика, монетарна політика, інструменти грошово-кредитної політики, воєнний конфлікт, ефективність монетарної політики, Національний банк України, економічна стабільність, макроекономічні показники, внутрішній монетарний ринок, військові ризики, 072 "Фінанси, банківська справа та страхування", Monetary and credit policy, monetary policy, monetary policy instruments, military conflict, effectiveness of monetary policy, National Bank of Ukraine, economic stability, macroeconomic indicators, internal monetary market, military risks

Бібліографічний опис