Удосконалення підприємницької діяльності у медичній сфері

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2022

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Пламінський О. В. "Удосконалення підприємницької діяльності у медичній сфері". Кваліфікаційна робота на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістр за спеціальністю 073 "Менеджмент" – Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, Миколаїв, 2022. Кваліфікаційна робота присвячена актуальним проблемам теоретичних, методичних і практичних аспектів підприємницької діяльності у медичній сфері. У роботі розглянуто сутність і зміст підприємницької діяльності у медичній сфері, конкурентні переваги приватного медичного закладу та особливості державного регулювання ринку приватної медицини. Проведено аналіз системи фінансування медичних закладів та проведена оцінка правового регулювання приватного сектора в охороні здоров’я України. Запропоновано механізм антикризового управління розвитку діяльності суб’єктів підприємницької діяльності у медичній сфері, який включає кластерний аналіз стану сфери охорони здоров’я, розробку та реалізацію заходів з ліквідації кризового стану, прогнозування розгортання кризи у сфері охорони здоров’я за групами показників та оцінку і реалізацію заходів з антикризового управління сферою охорони здоров’я, що сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу, поліпшенню стосунків влади і підприємців, покращенню бізнес-середовища та підвищенню конкурентоспроможності вітчизняних підприємств. Розроблено науково-методичний підхід щодо впровадження інформаційно-аналітичної системи антикризового управління розвитком підприємницької діяльності у медичній сфері, що дозволить забезпечити зростання медичної ефективності через підвищення рівня задоволення потреб в медичній допомозі з найкращими результатами лікування та завдяки перевищенню доходів над витратами.

Опис

Пламінський, О. В. Удосконалення підприємницької діяльності у медичній сфері = Improvement of entrepreneurial activity in the medical sphere : магістерська робота ; спец. 073 ''Менеджмент'' / О. В. Пламінський ; наук. кер. С. І. Сергійчук. – Миколаїв : НУК, 2022. – 101 с.

Ключові слова

підприємництво у медичній сфері, підприємницька діяльності у медицині, система охорони здоров'я, антикризове управління, 073 ''Менеджмент'', corporate management, corporate governance, corporate governance effectiveness assessment, corporate governance rating, financial performance of the corporation

Бібліографічний опис