Офісні витрати в контексті сучасних підходів до обліку витрат

Ескіз недоступний

Дата

2023

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Термін "офіс" вже доволі давно став однією з найбільш розповсюджених характеристик економіки 21 століття. Офіси мають усі – від будівельної організації до рекламної компанії, від величезного заводу з тисячами працівників до невеличкої фірми, на якій заледве налічується десять працівників. Функціонування офісу – це так чи інакше витрати, причому дуже різноманітні, що зумовлює певні їх облікові особливості. В статті виявлено і висвітлено особливості конкретних офісних витрат, які необхідно враховувати при формуванні облікової політики, що дозволить сформувати досить раціональну облікову систему. Дані особливості полягають: в специфіці нормативного регулювання, значній питомій вазі офісних витрат в загальних витратах, різноманітності зазначених витрат, особливих підходах до їх кваліфікації. Зазначено, що будівлю офісу можна обліковувати як один об'єкт основних засобів, або як сукупність окремих об'єктів основних засобів або малоцінних необоротних матеріальних активів. Підкреслено, що будівлю офісу обліково поділити на декілька об'єктів можна й у процесі її експлуатації. Щодо офісної канцелярії, то тут порядок відображення витрат на її придбання в бухгалтерському обліку залежить від терміну її експлуатації.

Опис

Гавриленко, Н. В. Офісні витрати в контексті сучасних підходів до обліку витрат = Office expenses in the context of modern approaches to cost accounting / Н. В. Гавриленко // Економічний простір : зб. наук. пр. – Дніпр : ПДАБА, 2023. – № 184. – С. 153–157.

Ключові слова

бухгалтерський облік, офісні витрати, адміністративні витрати, основні засоби, облікова політика, accounting, office expenses, administrative expenses, fixed assets, accounting policy

Бібліографічний опис

Зібрання