Навчально-методичні матеріали (ПФ та СГД)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 14 з 14
  • Документ
    Методичні вказівки з курсу "Історія України"
    (2019) Матвієнко Людмила Володимирівна
    Методичні вказівки орієнтують студентів у процесі самостійного та індивідуального оволодіння навчальним матеріалом. Окремо виділені тестові завдання, тематичний історичний словник та рекомендована література. Призначено для студентів заочної форми навчання технічних ВНЗ, також будуть корисними студентам, викладачам і усім, хто цікавиться проблемами історії України.
  • Документ
    Методичні вказівки з навчальної дисципліни "Основи психології"
    (2019) Бобіна Олег Валерійович
    Методичні вказівки розкривають зміст навчальної дисципліни, містять плани семінарських занять, завдання для самостійної та індивідуальної роботи. Такий матеріал дає змогу студентам ефективніше організувати свою роботу над засвоєнням основ психології. Призначено для студентів усіх форм навчання.
  • Документ
    Методичні вказівки для самостійної роботи з дисципліни "Історія України" (українською та англійською мовами)
    (2019) Бобіна Олег Валерійович
    Уміщено тематичний зміст лекцій, плани семінарських занять, список літератури, питання модульного контролю. Дотримуючись принципу вільного вибору навчальних курсів, до вказівок включено тематичний план курсу "Миколаївщина і Північне Причорномор’я в історії України". Вказівки орієнтують студентів у процесі самостійного та індивідуального оволодіння навчальним матеріалом, їх слід використовувати разом з рекомендованою літературою. Призначено для самостійної та індивідуальної підготовки студентів стаціонарної форми навчання негуманітарного вищого навчального закладу.
  • Документ
    Історичні типи наукової раціональності
    (2024) Патлайчук Оксана Віталіївна; Ступак Ольга Петрівна
    Розглянута одна з головних тем, яка складає зміст дисципліни «Філософія науки». Послідовно дається визначення наукової раціональності як предмета дослідження; розкривається сутність терміна «наукова революція», роз’яснюється її вплив на вибір нових статегій дослідження та вплив на тип наукової раціональності; дається визначення типам наукової раціональності, що історично виникли. В окремих розділах роботи розглядаються етапи формування класичного, некласичного та постнекласичного типів наукової раціональності. Окремо подано список літератури, яку можна використати для підготовки, перелік питань для обговорення на семінарських заняттях, тестові завдання. Призначено для аспірантів та здобувачів наукового ступеня «доктор філософії», а також усіх, хто цікавиться філософськими і соціальними проблемами науки та її перспективами в розвитку сучасної цивілізації.
  • Документ
    Методичні вказівки з навчальної дисципліни «Основи психологічних знань»
    (2021) Бобіна Олег Валерійович; Коренєва Юлія Петрівна; Ляшко Анастасія Валеріївна
    Методичні вказівки розкривають зміст навчальної дисципліни, містять плани семінарських занять, завдання для самостійної роботи. Такий матеріал дає змогу студентам ефективніше організувати індивідуальну роботу над засвоєнням основ психології. Призначено для студентів усіх форм навчання.
  • Документ
    Методичні вказівки з навчальної дисципліни «Основи психологічних знань»
    (НУК, 2021) Бобіна О. В.; Коренєва Ю. П.; Ляшко А. В.
  • Документ
    Основи психології у питаннях і відповідях : навчальний посібник
    (НУК, 2023) Бобіна О. В.
    Навчальний посібник складається із запитань і відповідей, які розкривають головний зміст науки психології. Така подача навчального матеріалу дає змогу зосередитись на базових знаннях. Посібник дозволяє по новому організувати індивідуальну і самостійну роботу студентів усіх спеціальностей. Призначено, для всіх хто цікавиться психологією, психологічною культурою, культурою комунікації та спілкування.
  • Документ
    Соціологія : навч.-метод. посібник для студентів денної та заочної форм навчання
    (2023) Матвієнко Людмила Володимирівна
    Навчально-методичний посібник знайомить з основними аспектами та проблемами курсу «Соціологія», розкриває актуальні питання історії розвитку світової соціологічної думки, суспільства, стратифікації, особистості, соціальних інститутів та методику соціального дослідження. До кожної лекції подано рекомендовану літературу, сформульовані контрольні запитання, тестові завдання, короткий соціологічний словник. Призначено для студентів вищих навчальних закладів різних рівнів акредитації.
  • Документ
    Соціологія
    (2020) Бобіна, О. В.; Коростильова, І. В.; Кравчук, О. Ю.; Матвієнко, Л. В.; Сонечко, О. С.; Ткаченко, А. В.; Федоренко, М. О.; Шаповалова, І. В.
    Навчальний посібник розроблено згідно з навчальною програмою для студентів різних спеціальностей, які вивчають курс соціології. У посібнику викладено уявлення про сутність, теоретичні та емпіричні підходи і проблематику соціології, надаються основи методики організації та проведення соціологічного дослідження. Призначено для студентів денної та заочної форм навчання всіх спеціальностей. Можуть бути використані також у системі перепідготовки та підвищення кваліфікації.
  • Документ
    Україна в системі міжнародних відносин
    (2020) Матвієнко, Людмила Володимирівна
    У стислій формі показано роль України в системі міжнародних відносин з часів існування Давньоруської держави і до початку ХХІ ст. Також подаються завдання для самостійної роботи, документи та матеріали, рекомендована література і додатки.
  • Документ
    Методичні вказівки з курсу "Історія України"
    (2019) Матвієнко, Людмила Володимирівна
    Методичні вказівки орієнтують студентів у процесі самостійного та індивідуального оволодіння навчальним матеріалом. Окремо виділені тестові завдання, тематичний історичний словник та рекомендована література. Призначено для студентів заочної форми навчання технічних ВНЗ, також будуть корисними студентам, викладачам і усім, хто цікавиться проблемами історії України.
  • Документ
    Соціологія. Короткий конспект лекцій для студентів денної форми навчання
    (2019) Матвієнко, Людмила Володимирівна
    Короткий конспект лекцій знайомить з основними аспектами та проблемами курсу "Соціологія". Розкриває актуальні питання історії розвитку світової соціологічної думки, суспільства, стратифікації, особистості і соціальних інститутів, а також методику соціального дослідження. Призначено для студентів вищих навчальних закладів різних рівнів акредитації.
  • Документ
    Соціальні рухи
    (2007) Матвієнко, Людмила Володимирівна
    Методичні вказівки знайомлять з основними аспектами теми та дають можливість перевірити свої знання за допомогою тестових завдань. Дане видання дозволяє студентам розглянути основні причини, тенденції, хід та розвиток соціальних виступів в Україні. Методичні вказівки допомагають сформувати навички самостійного пошуку й аналізу даної історичної проблеми. Призначені для студентів технічних університетів всіх спеціальностей, денної та заочної форми навчання.