Організація підготовки фахівців з фізичного виховання та проведення спортивних заходів за Української Народної Республіки

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Дослідженням встановлено, що попри значні економічні труднощі, пов’язані з Першою світовою війною і розпадом Російської імперії, спортивне життя за Української Народної Республіки продовжувало розвивалося на ґрунті традицій попередніх років та отримало нові перспективи у своєму розвитку. Матеріали газети «Відродження» за 1918 рік вказують, що у молодій державі приділялася значну увагу національній освіті, у тому числі проводилася підготовка педагогічних кадрів з фізичного виховання. На той час на усіх теренах держави, у Києві та губернських містах і містечках, функціонували спортивні товариства як українські, так і національних меншин, які залучали громадян до занять різноманітними видами спорту. У спортивному русі та розвитку спорту в Українській Народній Республіці активно включалися не тільки різноманітні соціальні групи населення, у першу чергу, військові, але й жінки, які брали дієву участь в діяльності спортивних товариств, змаганнях, організації дитячих спортивних майданчиків за місцем проживання.

Опис

Марцінковський, І. Б. Організація підготовки фахівців з фізичного виховання та проведення спортивних заходів за Української Народної Республіки = Organization of the training of specialists in physical education and the conduct of sports events for the Ukrainian People’s Republic / І. Б. Марцінковський // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : Іліон, 2023. – Вип. 16. – С. 33–37.

Ключові слова

Українська Народна Республіка, спорт, Ukrainian People’s Republic, sport

Бібліографічний опис