Аналіз технічних характеристик суден типу PACSCAT

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021

Автори

Томашевська, Т. В.
Tomashevska, Tetiana V.

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Україна має сприятливі умови для розвитку морської діяльності. На узбережжі Чорного та Азовського морів функціонують морські торговельні порти, суднобудівні заводи та верфі, підприємства корабельного (суднового) машинобудування, морського приладобудування та електромонтажу, науково-дослідні інститути й конструкторські бюро. У свою чергу ВМС ЗС мають бути готовими до надання гуманітарної допомоги у випадку стихійних лих, техногенних катастроф або диверсій у взаємодії з іншими відомствами, державними й недержавними організаціями. Баченням корабельного складу ВМС ЗС України 2035 року (згідно зі Стратегією ВМС України) є сучасні, високотехнологічні ВМС, які спроможні захистити національні інтереси України на морі шляхом оборони територій, контролю виключної економічної зони та забезпечення безпеки морських перевезень. Пріоритет розвитку надаватиметься надводним силам, які виконуватимуть завдання з протичовнової, протиповітряної постановки мінних загороджень та нейтралізації мін, радіоелектронної боротьби, морських десантних операцій. Ідея створити проєкт універсальної платформи є спробою вивести на новий технічний рівень можливості ВМС ЗС України та забезпечити роботою суднобудівну та суміжні з нею галузі України. У межах статті проаналізовано матеріали, наявні в доступних джерелах, пов’язані з особливостями проєктування суден типу PACSCAT. Наведено основні технічні характеристики суден та кораблів типу PACSCAT й отримано статистичні діаграми, засновані на даних проєктів, які були побудовані за всю історію створення суден та кораблів такого типу. Вказано на недоліки та переваги суден типу PACSCAT, зокрема, з точки зору застосування його за військовим призначенням. За результатами дослідження зроблено висновки щодо доцільності використання типу PACSCAT для створення універсальної платформи-носія з метою задоволення потреб ВМС ЗС України.

Опис

Томашевська, Т. В. Аналіз технічних характеристик суден типу PACSCAT = Analysis of the technacal characteristics of PACSCAT / Т. В. Томашевська // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2021. – № 3 (486). – С. 13–24.

Ключові слова

PACSCAT, тактико-технічні характеристики, повітряна подушка, скег, підйомний комплекс, PACSCAT, performance characteristics, air cushion, skegs, lifting complex

Бібліографічний опис

Зібрання