Європейський напрямок розвитку публічного управління в Україні: порівняльно-правовий аналіз

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021

Автори

Зелінський, В. О.
Zelinskyi, V. O.

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Зелінський В. О. Європейський напрямок розвитку публічного управління в Україні: порівняльно-правовий аналіз. Актуальність теми дослідження відображається у кардинальній трансформації організації та здійснення публічної влади в Україні, як цілісної системи. Оскільки, у сучасних умовах державно-правового розвитку нашої держави, права людини та становлення сучасного розуміння правового статусу особи стають головним стимулом до формування нових сфер відносин у суспільстві умовах науково-технічного прогресу та глобалізація, що, в свою чергу, зумовили зростання ролі цифрової трансформації (діджиталізація) у системі публічного управління. Саме тому питання реалізації органами державної влади й органами місцевого самоврядування своїх функцій та повноважень, їх взаємодії як у юриспруденції, так і у державному управлінні є предметом наукового дослідження для багатьох наук і цій проблемі присвячено досить значну увагу загалом. Магістерська робота складається з трьох розділів. В першому розділі проаналізовано становлення публічного управління в Україні та країнах Європи, а також надано розуміння публічного управління в Україні та визначено його структурну побудову і класифіковано за відповідними критеріями. В другому розділі проаналізовано адміністративно-правові засади здійснення публічного управління в Україні. У третьому розділі розглянуто міжнародні та європейські стандарти у галузі публічного управління та запропоновані шляхи удосконалення публічного управління в Україні. Наукова новизна роботи полягає у дослідженні адміністративноправових засад публічного управління з метою пошуку оптимальних шляхів його розвитку та забезпечення в Україні. Список використаних джерел містить 75 найменувань. Загальний обсяг роботи – 85 сторінок.

Опис

Зелінський, В. О. Європейський напрямок розвитку публічного управління в Україні: порівняльно-правовий аналіз = European direction of public administration development in Ukraine: comparative legal analysis : магістерська робота ; спец. 081 “Право“ / В. О. Зелінський ; наук. кер. О. П. Сікорський. – Миколаїв : НУК, 2021. – 85 с.

Ключові слова

державна влада, управління, публічне управління, діджиталізація, 081 “Право“, state power, administration, public administration, digitalization

Бібліографічний опис