183 "Технології захисту навколишнього середовища"
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 183 "Технології захисту навколишнього середовища" за Автор "Трохименко Г. Г."
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Дослідження екологічної безпеки виробництва морозива та оцінка якості кінцевого продукта(2020) Мороз, Н. С.; Moroz, N. S.; Трохименко Г. Г.Дипломна робота магістра на тему «Дослідження екологічної безпеки виробництва морозива та оцінка якості кінцевого продукту».Робота представлена пояснювальною запискою на 99 аркушах та презентацією загальною кількістю слайдів – 22. Структура роботи представлена вступом, п’ятьма розділами, висновками та списком використаної літератури. У роботі використано 26 таблиць та 21 рисунок, список використаної літератури містить 38 джерел.У вступі обґрунтована актуальність, поставлена мета, об’єкт, предмет та завдання. У першому розділі магістерської роботи розглянуто класифікацію видів діяльності та продукції, проаналізовано та описано основні технологічні процеси, що проходять на виробництві, проведено аналіз характеристик для виготовлення морозива, описано основні вимоги до сировини та вихідної продукції.У другому розділі роботи проведено аналіз існуючого обладнання для виробництва морозива, приведено його класифікацію. У третьому розділі описано аспекти впровадження концепції системи аналізу небезпечних чинників та критичних точок контролю на підприємствах з виробництва морозива, розглянуто нормативне підґрунтя на яких базується управління безпечністю харчових продуктів, подано результати дослідження зразків морозива за загальними, хімічними та мікробіологічними показниками, розроблено план аналізу небезпечних чинників та критичних точок контролю виробництва морозива. У четвертому розділі дипломної роботи проведено аналіз еколого-економічних проблем виробництва морозива.П’ятий розділ присвячено аналізу шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища та розробці заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві з виробництва морозива.Результати роботи мають важливе теоретичне та практичне значення і з успіхом можуть бути використані у різних регіонах України, де функціонують підприємства з виробництва морозива.Документ Дослідження окремих компонентів гідроекосистеми Бузького лиману в зоні впливу Державного підприємства «Стивідорна компанія "Ольвія"»(2020) Поліщук, К. В.; Polyschuk, K. V.; Трохименко Г. Г.Магістерська дипломна робота на тему "Дослідження окремих компонентів гідроекосистеми Бузького лиману в зоні впливу Державного підприємства «Стивідорна компанія "Ольвія"» представлена розрахунково-пояснювальною запискою на 118 аркушах та презентацією загальною кількістю слайдів – 22. Структура роботи представлена вступом, п’ятьма розділами, висновками та списком використаних джерел. У роботі використано 8 таблиць та 23 рисунків, список використаної літератури містить 75 джерел. Об’єктом дослідження є Державне підприємство «Стивідорна компанія "Ольвія"». Предметом дослідження є акваторія Бузького лиману в районі експлуатації порту ДП «СК "Ольвія"». У вступі обґрунтована актуальність та практична цінність обраної теми. У першому розділі магістерської роботи розглянуто законодавство України щодо морських портів, визначено роль стивідорної компанії в галузі порту та проаналізовано основні чинники забруднення екосистем у результаті діяльності портів. У другому розділі роботи дана загальна характеристика підприємства ДП «СК "Ольвія"», представлені результати аналізу природних умов розташування об’єкту та визначається вплив на навколишнє середовище внаслідок діяльності ДП «СК "Ольвія"». У третьому розділі дипломної роботи розглянутий метод оцінки екологічного стану водної екосистеми за ступенем забруднення донних відкладень. Четвертий розділ присвячений аналізу фінансово-господарській діяльності порту. Проведений розрахунок рентної плати за спеціальне водокористування та розрахунок екологічного податку за викиди в атмосферне повітря від стаціонарних джерел забруднення ДП «СК "Ольвія"». П’ятий розділ роботи присвячений питанням охорони праці на підприємстві, також надано інформацію щодо безпеки праці при різних видах робіт у хімічній лабораторії. Результати роботи мають важливе теоретичне та практичне значення і з успіхом можуть бути використані для подальшої оцінки впливу на довкілля підприємства. Магістерська робота виконана українською мовою.Документ Оцінка екологічної безпеки виробничих процесів та продукції приватного акціонерного товариства "Лакталіс-Миколаїв"(2020) Кухарська, А. О.; Kukharska, A. О.; Трохименко Г. Г.Тема магістерської роботи: «Оцінка екологічної безпеки виробничих процесів та продукції приватного акціонерного товариства "Лакталіс-Миколаїв». Об’єктом дослідження при написанні роботи послужив процес перевірки натурального коров'ячего молока та молочної продукції.Предметом дослідження роботи стали показники якості натурального молока та молочних продуктів. Дипломна робота складається зі вступу, дев’яти розділів, висновків та списку використаних джерел.У вступі розкривається актуальність дослідження за обраним напрямом, мета і завдання дослідження, визначаються об'єкт, предмет наукових пошуків, вказується методологічна база дослідження, його теоретична, практична значущість.У розділах першому та другому розглядаються теоретичні відомості щодо хімічного складу та споживчих властивостей молока, історія початку виробництва продукції. У розділах третьому та четвертому представлені методики дослідно-практичної роботи з визначення показників якості молока. До п’ятого, шостого та сьомого розділів входять результати дослідження біохімічних процесів виробництва кисломолочних продуктів та умов для досягнення високого рівня якості продукції, проведений аналіз результатів. У розділах восьмому та дев’ятому детально розглядається техніка безпеки та нормативи з охорони праці, економічні аспекти діяльності підприємства. Обсяг дипломної роботи складає 121 сторінку, де розміщені 18 рисунків і 17 таблиць. При написанні диплома використовувалося 53 джерела інформації.