Фізична підготовка легкоатлетів спеціалізації спринт

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021

Автори

Ковпак, П. І.

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

У кваліфікаційній роботі розкрито специфіку швидкісно-силової підготовки спринтерів у легкій атлетиці; вивчено вікові особливості для занять спринтом; розглянуто методику навчально-тренувального процесу спринтерів у легкій атлетиці. Одержано нові дані про особливості показників спеціальної фізичної підготовленості спортсмена за допомогою удосконалення тренувального циклу спортсмена біговими навантаженнями, які впливають на розвиток швидкісно-силових якостей спортсмена та спеціальну витривалість. Доповнено дані про ефективні методики тренування спеціальної витривалості, швидкості та технічної підготовки спортсмена. Виявлено оптимальну структуру і дієві підходи до управління тренувальним процесом висококваліфікованих легкоатлетів у змагальному періоді підготовки до основних змагань.

Опис

Ковпак, П. І. Фізична підготовка легкоатлетів спеціалізації спринт : магістерська робота ; спец. 017 “Фізична культура і спорт“ / П. І. Ковпак ; наук. кер. В. М. Деркач. – Миколаїв : НУК, 2021. – 80 с.

Ключові слова

легка атлетика, фізична підготовка, швидкісно-силова підготовка, навчально-тренувальний процес, 017 “Фізична культура і спорт“, athletics, physical training, speed and strength training, educational and training process

Бібліографічний опис