Вдосконалення архітектури наявного програмного комплексу управління розкладом Державного університету "Житомирська політехніка"

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2022

Автори

Морозов, А. В.
Вакалюк, Т. А.
Плечистий, Д. Д.
Зосімович, Д. М.
Morozov, Andrii V.
Vakaliuk, Tetiana A.
Plechystyi, Dmytro D.
Zosimovych, Denys M.

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Мета – вдосконалити архітектуру наявного програмного комплексу управління розкладом Державного університету «Житомирська політехніка» для мінімізації подальшого впливу зовнішніх чинників на неї. Методика. Об’єкт дослідження – архітектури програмного забезпечення на рівні системи та застосунків. Предмет дослідження – зовнішні фактори та результат їхнього впливу на формування та зміни в архітектурах програмного забезпечення. У роботі було використано методи мобільних технологій розробки крос-платформних додатків із застосуванням підходів об’єктно-орієнтованого програмування, системного аналізу, порівняльного аналізу, експериментального аналізу, аналізу наукових та науково-практичних публікацій. Результати. У цьому дослідженні було реалізовано архітектурне вдосконалення наявного програмного комплексу управління розкладом Житомирської політехніки для мінімізації впливу зовнішніх чинників на її архітектуру. На поточний момент програмна інженерія розвивається стрімкими темпами, з’являються нові дослідження і досвід проєктування системних і програмних архітектур. Засоби і підходи до побудови гнучких і довготривалих програмних архітектур, що реалізовані в цій роботі, можуть стати прецедентом для подальшого їх використання для розробки програмних систем. Наукова новизна. У ході роботи було виявлено деякі зовнішні чинники, які мають вплив на архітектури програмних продуктів, а також було досліджено масштаби зазначеного впливу. Вони призвели до нівелювання певних затрачених на розробку зусиль і повторної реалізації й перепроєктування деяких компонентів системи. Практична значимість. У результаті було розроблено мобільний додаток для перегляду розкладу, який є реімплементацією попередньої версії. Внаслідок чого було змінено архітектуру, покращено інтерфейс, а також додано новий функціонал. Реалізований програмний продукт спрямований на використання студентами та персоналом Житомирської політехніки. Мінімізувавши кошти на розгортання та підтримку мобільного застосунку, можна перейти до планування щодо його публікації у відкритий доступ після належно проведеного закритого та відкритого тестувань.

Опис

Вдосконалення архітектури наявного програмного комплексу управління розкладом Державного університету "Житомирська політехніка" = Improving the architecture of the existing schedule management software program of Zhytomyr Polytechnic State University / А. В. Морозов, Т. А. Вакалюк, Д. Д. Плечистий, Д. М. Зосімович // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2022. – № 1 (488). – С. 62–72.

Ключові слова

архітектура, програмний продукт, система управління розкладом, вдосконалення, architecture, software product, schedule management system, improve

Бібліографічний опис

Зібрання